Zondag 15 juni: Escalante naar Bryce canyon np. 65 mile en 12600 stappen

15 juni 2025 - Bryce Canyon National Park, Verenigde Staten

Vanmorgen gestart met eerst een uur rijden naar Kodakchrome basin state park. Dit park kreeg zijn naam door de vele verschillende rotskleuren die er te zien waren in een berg of rotspilaar. We besluiten de wandeling te doen die niet berg op gaat vandaag, want het is al snel heel warm, meer dan 30 graden in de ochtend. We lopen langs een droog gevallen creek en zien steeds veranderende rotspilaren en rotsformaties die variëren van rood, oranje, rose, geel en groen. Soms is hier wel water, want er staan bomen, planten, yucca en cactussen. We lopen regelmatig door de droge rivierbedding. In het rode losse zand. Elk uitzicht is schitterend en foto waardig. We zien nog een chipmunk wegschieten en verschillende salamander’s. Na 1 uur zijn we blij dat we bij de camper zijn en in de airco kunnen.

We rijden nog een klein stukje verder deze canyon in tot het einde een grote witte rotswand zo’n 180 graden rondom ons verschijnt. Hier houdt het park op en gaan we weer dezelfde weg terug het park uit en rijden door een spleet in een grote rode muur van rotsen. Speciaal voor deze weg gemaakt.

Onderweg lopen er nog wat koeien over de weg en in het veld een rode vos.

In het dorpje Tropic hebben ze 1 motel en 1 koffietentje en dat laatste is net genoeg voor ons. De cappuccino smaakt heerlijk in de airco gekoeld tentje.

We rijden vandaag de rest van de Scenic byway 12 en stoppen nog bij Mossy cave. We besluiten om nog een stukje te wandelen. Hier bevind zich een waterval. We lopen langs een creek omhoog en zien na 1 km de waterval. Niet heel groot maar wel erg verkoelend. We lopen tot bij de creek en komen bij de waterval zelf. Daar is het heerlijk. Een stuk koeler en wederom mooi. Hier zien we de rode torens van Bryce al boven de rotsen uitsteken. Wauw! We lopen langs de creek weer terug naar de camper.

We vinden dat we genoeg hebben gelopen vandaag en gaan naar Bryce. Daar in het dorpje heet alles Ruby, dat was de eerste bewoner. We winkelen bij Ruby grocery shop en slapen bij op Ruby’s rv park. De Ruby’s Rodeo is van woensdag t/m zaterdag. En wij zijn hier van zondag t/m dinsdag. Maar goed dat we dat in Cody hebben beleefd.

Op de camping is het heerlijk rustig. Ons uitzicht over een meer is top. Hier houden we het wel 2 dagen uit. En dat is de eerste camping waar we 2 dagen blijven. Het begint op vakantie te lijken hier.

We zitten nu weer boven de 2000 m, op 2350! dus is het ook net wat koeler dan overdag en het waait een beetje. Dus de tuinstoelen uit de hut en lekker even niksen…

Na het eten zijn we genoeg uitgerust en gaan terug naar het dorp. We gaan naar een optreden van een country band kijken in een grote zaal. De bekende nummers zijn het leukst. Vooral de afsluiter: Country roads….