Maandag 11 mei: Van Rathrevor park naar Tofino 180 km

11 mei 2026 - Tofino, Canada

Na een heerlijke nacht (door het extra topdekmatras wat we gisteren kochten!) op ons prinsessebed werden we rond 7:30 wakker in de stilte van het statepark. Wat kan stilte ook mooi zijn! Dit park heeft toiletten en een verwarmde doucheruimte, dus we baden letterlijk in de luxe vanmorgen. We maken ontbijt en lopen met stoeltjes, schaaltje yoghurt en kopje thee het korte padje af naar het strand en gaan daar zitten met uitzicht op het strand, de golven en de bergen in de verte. Nu zijn ook wij stil….. het is zo mooi op dit verlaten strand; met overal grote keien, dikke boomstammen die aangespoeld zijn en verder een bijna oneindig uitzicht over het water.

Na bijna 3 kwartier rukken we ons los van dit mooie plekje , pakken de spullen weer in en gaan rijden naar het westen. De eerste stop is bij de Coombs old market Farm. Dit  is een toeristisch plek, met als bijzonderheid dat de daken van alle winkeltjes met gras bedekt zijn. En daar lopen de geiten op. Het heet dus ook wel “goats on the roof”. Hoe toepasselijk. Heel leuk, maar vandaag hebben de geiten er geen zin in. Dus na wat tomaatjes en kaas en brood gescoord te hebben vervolgen we onze weg westwaarts. De volgende geplande stop is bij MacMillan park, onderdeel van cathedral grove. Daar zijn 2 mooie Trails gemaakt door bossen met bomen van meer dan 100 meter hoog, maar ook honderden jaren oud. Maar we hebben pech…. Er zijn maar ongeveer 15 parkeerplaatsen voor al die toeristen en die zijn al lang vol, zeker als je zo”n bakbeest als die van ons wilt parkeren.. Pech voor nu, maar misschien kan t wel op de terugweg. Het volgende dorp is Port Alberni, dat ligt aan een grote “fjord” welke ruim 100 km verder uitmondt in de grote oceaan. We stoppen even bij het visitorcentrum om een kaart te halen van de westkust.  Na nog een stop gemaakt te hebben aan Sproat Lake, rijden we door over highway 4 en na een lunchstop met uitzicht over Kennedy Lake rijden we verder richting de kust naar Tofino.

Op advies van de mevrouw bij het visitorcentrum stoppen we bij het strand , bij Tsiwissen. Als we van het padje bij de zee komen moet we eerst een stuk klauteren over heel veel boomstammen die tegen de rand van het bos zijn aangespoeld in de loop van de jaren. Doordat ze lang in zee gelegen hebben zijn die boomstammen heel glad geworden met stompe punten. Alsof ze tot een potlood geslepen zijn door de zee. Ook dit uitgestrekte stand is adembenemend mooi. Het is kilometers lang en er zijn her en der wat mensen, maar niet meer dan een man/vrouw of 10. De rollende golven komen over t strand en in de lucht zien we een tijdje 3 bald eagles vliegen.

Echt geweldig. Maar dan toch maar weer door…… Tegen half 5 komen we aan in Tofino. We hebben er al heel wat over gelezen, het is een soort kunstenaars dorpje met veel galerieën, winkeltjes en restaurantjes. Eén en al bedrijvigheid….. Maar vandaag niet…. Het lijkt wel uitgestorven. Behalve heel veel geparkeerde auto’s zien we maar amper mensen en alles is om 5 of 6 uur dicht. Nou dan maar richting de camping. We hadden ook op een filmpje gezien dat ze bij een foodtruck genaamd “Tacofino” beroemde maar ook heel lekkere taco’s hebben.  Dat klopte dan inderdaad weer wel 😀 🌮. Ze waren heerlijk!

1. Lisette:
    12 mei 2026
    Heerlijk om op t strand de dag op te kunnen starten!
  2. Marian en marielle:
    14 mei 2026
    Het is hier wederom erg mooi. Elke dag weer volop genieten 😊
  3. Nellie van Offenbeek:
    12 mei 2026
    Ziet er bekend uit met die boomstammen op het strand.
    Leuke foto’s
    Wat is het lekker weer bij jullie. Hier voorjaar met herfstachtig tintje.
  4. Marian en marielle:
    Was echt prachtig!
  5. Anja Rooijackers:
    13 mei 2026
    Meiden, het ziet er weer allemaal fantastisch uit. Geniet er van, dan geniet ik op afstand mee!
  6. Marian en marielle:
    14 mei 2026
    Das fijn! Wij doen dat hier! De natuur en dorpjes blijven mooi