Maandag 17 juni: Vancouver
18 juni 2024 - Vancouver International Airport, Canada
Vanmorgen wederom ging de wekker. Er zijn maar weinig ochtenden geweest waarbij de opstaan tijd niet uit maakte. Zo ook vandaag!
We gaan Vancouver bekijken en wel vanuit de lucht. We verlaten ons luxe onderkomen zonder ontbijt, dat was in het Vancouver Auberge nog veel duurder. En we blijven tenslotte Nederlanders. Dus dat doen we straks elders….
Eerst stallen we onze koffers bij de balie en lopen we naar de watervliegtuigen haven verder op. Daar checken we in en mogen we instappen. Deze activiteit is al heel de vakantie een wens, maar we konden niet eerder mee omdat we minimaal met 3 moesten zijn ter plaatsen wanneer we informeerde of ze vlogen pas de volgende dag en dan waren wij elders. Hier kan je gewoon tickets kopen voor een tour boven de stad. En dat gaan we doen!
Het is hartstikke gaaf om vanaf het water op te stijgen en te landen. We zien downtown, North Vancouver, Stanley park en enkele eilanden voor de kust. De ervaring is grandioos. We zitten beide bij het raam en genieten volop van deze belevenis en het uitzicht. Echt een goede keuze om onze geweldige vakantie met deze klapper af te sluiten!
Nog na genietend van onze nieuwe ervaring gaan we brunchen bij De dutch. Een erg aantrekkelijk restaurant, want het zat al vroeg vol en nu nog steeds. Je kunt er kroketten, pannenkoeken en tosti eten. Op de menukaart staat de uitleg van sommige gerechten. Wij houden het op toast met ei en bacon of met appel en kaneel.
Daarna lopen we de stad in en lopen door de Gastown wijk. Dit is het voetgangers gebied. Er zijn winkeltjes en restaurantjes. Toevallig zijn we om 12 uur bij de stoomklok en zien de klok 12x fluiten. We drinken nog een cappuccino en lopen de wijk uit. Helaas de verkeerde zijde op. Plots staan we in een wijk waar je liever niet wil zijn. Drugs verslaving en daklozen is hier een groot probleem. We zien er tientallen in deze wijk. We lopen snel weer deze wijk uit en gaan naar de winkelstraat Robson street. Daar ziet de stad er een stuk aangenamer uit. We bekijken nog wat winkels, maar weten niets meer te kopen. We gaan nog even zitten bij een leuke bakkerij in de winkelstraat. En genieten nog van een gebakje ter afsluiting.
We lopen terug naar het hotel, halen de bagage op en lopen naar het Waterfront station om de hoek. Daar stopt de Canada line, een skytrain die rechtstreeks naar het vliegveld gaat.
We checken in en moeten nog ruim 2 uur wachten, dus tijd genoeg voor dit verhaal.

Gave stad is Vancouver he!
Goede reis terug.